Preventief onderhoud

Net als een auto heeft ook een computer periodiek onderhoud nodig. Een soort computer APK dus. Als uw computer traag opstart, u ongevraagde reclamevensters krijgt of als u gewoon zeker wilt zijn dat uw computer in goede staat is, is een preventieve computer onderhoudsbeurt aan te raden. Tijdens het opschonen wordt de harde schijf ontdaan van onnodigde software, tijdelijke bestanden en resten van verwijderde bestanden en software. De opstartprocedure wordt versneld en eventuele virussen, reclame en spam worden verwijderd. Tevens zal er gekeken worden naar de werking van uw antivirusprogramma en firewall en indien niet aanwezig worden geïnstalleerd, evenals benodigde updates.

Daarnaast kan ook de binnenkant van de computer onder handen worden genomen. Na verloop van tijd hoopt zich daar stof en vuil op dat zich hecht aan onder andere de ventilatoren. Als deze niet van tijd tot tijd schoongemaakt worden kan dit leiden tot extra slijtage of in het ergste geval een defecte ventilator. Dit lijdt tot extra warmteontwikkeling met alle gevolgen en meestal dure reparaties, van dien.

Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld toetsenbord meer bacteriën bevat dan een wc-bril! Stof, huidschilfers en broodkruimels zorgen niet alleen voor bacteriën maar kunnen na verloop van tijd ook toetsen doen haperen. Aanleiding om ook het toetsenbord van tijd tot tijd te onderwerpen aan een schoonmaakbeurt. Pas op met het zelf schoonmaken van elektrische componenten waaronder het toetsenbord. Te veel water of verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen het toetsenbord onherstelbaar beschadigen.

Trage computer?
Na een volledige schoonmaakactie is uw computer weer als nieuw en zult u er weer met plezier mee werken. Uw computer zal sneller opstarten en bestanden verwerken na een grondige opschoonactie.

Om de levensduur van uw computer aanmerkelijk te verlengen raad Digitalfix 1 á 2 opschoningen per jaar aan!

Is uw computer traag? Nú een afspraak maken? Stuur een mail of bel 043 – 302 00 77

Voor het regelmatig voordelig opschonen van uw computer kunt u een serviceabonnement afsluiten, informeer naar onze voorwaarden.